Smaczne, słodko i przepysznie było podczas warsztatów prowadzonych przez Izabelę Kocot z pracowni cukierniczej "Słodkie Przyjęcia" działającej przy ulicy Nowej 14 w Siewierzu, w których uczestniczyli członkowie Klubu Dojrzałego Mola Książkowego w ramach Akademii Sztuki Cukierniczej w Miejsko-Gminnej Bibliotece Publicznej im. Leona Korusiewicza w Siewierzu. Warsztaty odbywały się w związku z realizacją projektu siewierskiej biblioteki w programie Generacja 6.0. - Edycja VI Fundacji Banku Gospodarstwa Krajowego. Izabela Kocot opowiedziała o swojej niesamowitej, cukierniczej pasji i przekazała wiele cennych rad. Jej sukces poprzedziły lata licznych szkoleń, kursów i zdobywania doświadczenia. Wszystkie przepisy powstawały na zasadzie prób i błędów, aż do uzyskania perfekcji w przygotowywaniu słodkich wypieków, o czym mogli się przekonać klubowicze "na żywo" obserwując precyzję wykonania deserów. W praktyce poznali sekretny przepis na wypełnienie kruchych babeczek. Warsztaty były połączone z degustacją monoporcji o niebywałym, wprost "niebiańskim" smaku. Uczestnicy byli szczególnie zainteresowani przepisem na sprawdzony biszkopt i kremy do tortów. PRZEZ MOMENT WSZYSCY POCZULI SIĘ JAK W SŁODKIM RAJU... A TO DZIĘKI NIEBYWAŁEMU TALENTOWI IZABELI KOCOT.
PROJEKT DOFINANSOWANY PRZEZ FUNDACJĘ BGK W PROGRAMIE „GENERACJA 6.0” – EDYCJA VI